Adriatic-link-terna-1600x680

Prysmian sikrer sig €630 mio. Adriatic Link kabelprojekt fra Terna

categories: Koncern 

Langs en 250 km rute

15/09/2023 - 04:41 PM

Prysmian Group har fået tildelt en ny kontrakt for Adriatic Link til en værdi af €630 millioner af Terna Rete Italia S.p.A., et selskab fuldt ejet af Terna S.p.A., den italienske elnetoperatør (TSO). Det nøglefærdige projekt inkluderer design, levering, installation og idriftsættelse af en bipolær HVDC-undersøisk kabelforbindelse med en transmissionskapacitet på op til 1.000 MW.

Forbindelsen vil øge udvekslingen af energi mellem det centrale syd (Abruzzo) og nordlige (Marche) område og dermed forbedre sikkerheden, effektiviteten og robustheden for hele det nationale eltransmissionsnetværks. Samtidig vil linket bidrage til at afkarbonisere Italiens energisystem og dermed styrke Italiens rolle som Middelhavets energihub.

 

Kabelruten , der strækker sig over 250 km, vil bestå af to søkabler med en længde på 210 km tværs af Adriaterhavet og to landkabler40 km, der forbinder hvert ilandgangsanlæg til regionens transformerstationer.

 

Alle søkabler med XLPE-isolering vil blive produceret på gruppens fabrik i Arco Felice (Italien), mens de underjordiske landkabler med P-laser isolering vil blive fremstillet på koncernens fabrik i Gron (Frankrig). Selve installationen vil blive udført af egne kabellægningsfartøjer, herunder Leonardo da Vinci og Monna Lisa.

Afslutning af projektet er planlagt til første halvdel af 2028.

 

"Dette tildelte projekt bekræfter det gensidige tillidsforhold og den langvarige relation mellem Terna og Prysmian Group, da dette er det seneste af flere projekter, vi arbejder sammen om med den italienske TSO," udtalte H. Ozmen, EVP Projects BU. "Vi er stolte af at have mulighed for at stille vores bedste kabelteknologi til rådighed og bidrage til målene i den italienske energi- og klimaplan (PNIEC)”.

Med dette projekt opnår koncernens projektafdeling en samlet ordreindgang på 10 milliarder euro år til dato, inklusive aftaler om foretrukne bud.